Tein tänään Dajm- juustokakkua, ennenkin olen tehnyt, joten tämä on varmaankin versio II :)
Pohja:
200g Digestive keksejä
75g sulatettua margariinia
Täyte:
5dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
5 liivatelehteä
3/4 levyä Dajm-suklaata
½dl vettä
sokeria maun mukaan
Päälle:
1/4 levyä Dajm-suklaata
Valkosuklaata
Strösseleitä
Hienonna keksit ja sekoita yhteen sulatetun margariinin kanssa. Taputtele massa irtopohjavuokan pohjalle, käytin noin 26cm olevaa vuokaa.
Täytteen valmistaminen kannattaa aloittaa laittamalla liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sen jälkeen vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto. Sulata suklaasta noin 2/4 ja rouhi loput. Lisää suklaa kerma-juustoseokseen. Kuumenna vesi ja lisää siihen liivatelehdet. Kaada ohuena nauhana kerma-suklaaseokseen. Lisää sokeria tarvittaessa.
Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään jääkaapissa.
Koristelua varten rouhin loput suklaasta ja ripottelin kakun päälle. Lisäksi sulatin valkosuklaata ja tein rantuja kakun päälle.
Kommentit