Lisää synttäritarjottavia Tein limejuustokakun synttäreille, halusin siihenkin vähän vaihtelua. Aina tulee melkein tehtyä mansikka-tai vadelmajuustokakkua.

 

 

Pohja:

200g gluteenittomia keksejä

75 g margariinia

tai

200g digestive keksejä

75 g margariinia

Täyte:

5 liivatelehteä

3 dl Flora vispiä

300g maustamatonta tuorejuustoa

sokeria ja van.sokeria

3/4 dl limemehua

Päällinen:

Jell- ò hyytelöainetta (Citymarketista löysin ainakin täältä)

 

Hienonna keksit ja lisää niihin sulatettu rasva. Laita seos 24cm olevan irtopohjavuokan pohjalle.

Laita täytettä varten liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vispaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto ja sokerit. Kuumenna limemehu ja lisää siihen liivatteet. Kaada ohuena nauhana kerma-juustoseokseen. Lisää pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavan päivään. Päällisen voi myös tehdä samana päivänä, kakun ollessa jääkaapissa vähintään kolme tuntia. Itse tein kakun päivällä ja illa laitoin päälikerroksen.