Lisää synttäritarjottavia Tein limejuustokakun synttäreille, halusin siihenkin vähän vaihtelua. Aina tulee melkein tehtyä mansikka-tai vadelmajuustokakkua.
Pohja:
200g gluteenittomia keksejä
75 g margariinia
tai
200g digestive keksejä
75 g margariinia
Täyte:
5 liivatelehteä
3 dl Flora vispiä
300g maustamatonta tuorejuustoa
sokeria ja van.sokeria
3/4 dl limemehua
Päällinen:
Jell- ò hyytelöainetta (Citymarketista löysin ainakin täältä)
Hienonna keksit ja lisää niihin sulatettu rasva. Laita seos 24cm olevan irtopohjavuokan pohjalle.
Laita täytettä varten liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vispaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto ja sokerit. Kuumenna limemehu ja lisää siihen liivatteet. Kaada ohuena nauhana kerma-juustoseokseen. Lisää pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavan päivään. Päällisen voi myös tehdä samana päivänä, kakun ollessa jääkaapissa vähintään kolme tuntia. Itse tein kakun päivällä ja illa laitoin päälikerroksen.
Kommentit