Tänä vuonna tein itsellekin kakun. Halusin testata uusia perhos- ja kukkamuotteja  

Kakkupohjana on vaalea gluteeniton pohja. Gluteeniton pohja on kyllä hyvä kun ei läsähdä uunissa tai siis sitten uunista oton jälkeen. Ja on kyllä tähän asti aina onnistunut!

Välissä on mansikkasurvosta ja kermaa. Mansikkasurvoksen tein kohmeisista mansikoista sauvasekoittimella. Kermaan lisäsin hieman sitruunamehua tuomaan kirpeämpää makua.

Pinta on tehty sokerikuorrutteesta, johon on painettu kukkakuviot ja tietenkin sitten laitettu vielä helmiäissprayta. Pursotukset on tehty Flora vispillä. Reunoille on tehty röyhelöä ja päälle kiekuroita.

 

Mummin äitienpäiväkakku

Tänä vuonna tein mummillekin kakun 

Kakkupohja on tehty gluteenittomaksi, suklaakakkupohja tällä kertaa.

Kakun välissä on banaania ja vaniljarahka-kermaa.

Päällä on sama kuin edellisessäkin eli sokerikuorrutteesta tehty laatta, jossa on painetut kukkakuviot ja kimallesprayta.

Koristeeksi yritin tehdä pionin, mutta ei kyllä ihan onnistunut. Mutta tästä on hyvä harjoitella lisää. Ja perhonen on myös tässäkin kakussa