Kavereita oli tulossa kylään ja tein tarjottavaksi appelsiinijuustokakun. Pitkään olen jo halunnut testata appelsiinituorejuustoa, joten nyt sitä on tässä kakussa : )

 

Pohja:

½ pkt Domino keksejä

8 digestive keksiä

60g voita tai margariinia sulatettuna

Täyte:

2 prk Flora vispiä

1 pkt appelsiinituorejuustoa

½ dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

4 liivatelehteä

4 rkl appelsiinimehua

Päällinen:

3 dl appelsiinimehua

3 liivatelehteä

Laita liivatelehdet kylmään veteen 10 minuutiksi. Murskaa keksit ja sekoita siihen sulatettu rasva. Laita irtopohjavuokan pohjalle leivinpaperi ja taputtele keksimuruseos siihen. Jos haluat voi myös reunoilla käyttää leivinpaperia, että reunoista tulee tasaiset ja siistimmät.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen tuorejuusto ja sokerit. Kuumenna appelsiinimehu ja lisää siihen liivatelehdet. Kaada ohuena hauhana kerma-tuorejuustoseokseen. Lisää täyte keksipohjan päälle. Tasoita pinta hyvin. Laita jääkaappiin hyytymään ennen päällisen tekemistä, mielellään ainakin 5-6h.

Päällistä varten laita liivatelehdet veteen 10 minuutiksi. Ota erilliseen astiaan muutaman ruokalusikallinen appelsiinimehua ja lämmitä se. Lisää siihen liotetut liivatelehdet. Lisää se loppuihin appelsiinimehua. Lisää appelsiinimehuliivateseos kakun päälle varovasti kaataen. Anna hyytyä vielä vähintään  2h ajan jääkaapissa.

Voit halutessa koristella kakun ennen tarjoamista.

Tässä vielä kuva kakusta ennen koristelua