Ja tämän tein vielä eilen äidille töihin vietäväksi. Idean pihlajanmarjoista taisin löytää Kinuskikissan sivuilta.

 

 

Pohjana kakussa on kolme suklaista kääretorttulevyä, gluteenittomia nekin. Välissä on mandariinituorejuustotäyte ja tummasuklaatäyte.

Mandariinituorejuustotäyte

3prk (pientä) mandariinilohkoja sokeriliemessä

2dl kuohukermaa

300g appelsiinituorejuustoa

1/4 dl vaniljakreemijauhetta

Kaada mandariinilohkoista liemi pois. Soseuta haarukalla mandariinit pikaisesti. Levitä kostutetun pohjan päälle. Vatkaa kerma, lisää joukkoon tuorejuusto ja vaniljakreemijauhe. Levitä mandariinien päälle.

Tummasuklaatäyte (Kinuskikissan ohje)

2,5 dl Flora vispiä

100g vaniljatuorejuustoa

130g suklaata

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljatuorejuusto. Sulata suklaa mikrossa ja lisää vaahdon joukkoon. Levitä pohjan päälle.

Kinuski ( Pastel Paulan ohje)

3 dl maitoa

3 dl kuohukermaa

3 dl sokeria

1,5 dl siirappia (vaaleakin käy)

vaniljatanko tai ripaus vaniljasokeria

nokare voita

Keitä kinuskia varten maito, kerma, sokeri, siirappi ja halkaistu vaniljatanko tai vaniljasokeri, kunnes seos on paksua. Tee kuulatesti: Tipauta tippa kinuskia kylmään veteen. Jos kinuskista saa muotoiltua pallon, se on valmista. Lisää lopuksi nokare voita. Käytä kuorrutteena tai täytteenä melko pian keittämisen jälkeen. Juoksevaksi kinuskin saat uudelleenlämmittämällä.

Pursotus

7.5dl Flora vispiä

Koristeet

Marsipaania