Ja tämän tein vielä eilen äidille töihin vietäväksi. Idean pihlajanmarjoista taisin löytää Kinuskikissan sivuilta.
Pohjana kakussa on kolme suklaista kääretorttulevyä, gluteenittomia nekin. Välissä on mandariinituorejuustotäyte ja tummasuklaatäyte.
Mandariinituorejuustotäyte
3prk (pientä) mandariinilohkoja sokeriliemessä
2dl kuohukermaa
300g appelsiinituorejuustoa
1/4 dl vaniljakreemijauhetta
Kaada mandariinilohkoista liemi pois. Soseuta haarukalla mandariinit pikaisesti. Levitä kostutetun pohjan päälle. Vatkaa kerma, lisää joukkoon tuorejuusto ja vaniljakreemijauhe. Levitä mandariinien päälle.
Tummasuklaatäyte (Kinuskikissan ohje)
2,5 dl Flora vispiä
100g vaniljatuorejuustoa
130g suklaata
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljatuorejuusto. Sulata suklaa mikrossa ja lisää vaahdon joukkoon. Levitä pohjan päälle.
Kinuski ( Pastel Paulan ohje)
3 dl maitoa
3 dl kuohukermaa
3 dl sokeria
1,5 dl siirappia (vaaleakin käy)
vaniljatanko tai ripaus vaniljasokeria
nokare voita
Keitä kinuskia varten maito, kerma, sokeri, siirappi ja halkaistu vaniljatanko tai vaniljasokeri, kunnes seos on paksua. Tee kuulatesti: Tipauta tippa kinuskia kylmään veteen. Jos kinuskista saa muotoiltua pallon, se on valmista. Lisää lopuksi nokare voita. Käytä kuorrutteena tai täytteenä melko pian keittämisen jälkeen. Juoksevaksi kinuskin saat uudelleenlämmittämällä.
Pursotus
7.5dl Flora vispiä
Koristeet
Marsipaania
Kommentit