Pohja ( 26cm halk. vuokaan)

6 kananmunaa

3 dl sokeria

3 dl gluteenitonta jauhoseosta

3/4 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Kakun täyte (vähän muunneltu Hellapoliisin ohjetta) :

8 liivatelehteä

4 dl Floravispiä

500g maitorahkaa

sokeria maun mukaan

4 tl vaniljasokeria

1 dl vadelmamehua

+ 300g vadelmia ja 200g valkosuklaata

Kakun kostutus

4 dl maitoa

2 tl vaniljasokeria

Kakun koristelu

5dl Floravispiä

Violettia sokerikuorrutetta ja  marsipaanikukkia

 

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen munasokerivaahtoon. Levitä korppujauhotettuun vuokaan. Huom! muista myös gluteenittomat korppujauhot

Paista uunissa 175 asteessa 1h alaritilällä.

Halkaise kakku kolmeen osaan.

Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja nosta sinne kakunpohja. Kostuta.

Täyte, laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita Floravispi vaahdoksi ja lisää siihen rahka ja sokerit. Kuumenna vadelmamehu ja sulata liivatelehdet siihen. Kaada seos varovasti kermarahkaseokseen. Jaa annos kahtia. Lisää toiseen puoleen vadelmat ja toiseen sulatettu valkosuklaa. Laita toiseen väliin vadelmatäytettä ja toiseen valkosuklaatäytettä. Nosta jääkaappiin ja anna olla siellä mielellään seuraavaan päivään.

Kakunkoristelu aloitetaan levittämällä kakun päälle Floravispiä, jonka päälle nostetaan kaulittu sokerikuorrute. Reunoille pursotetaan Floravispiä.