Aivan ihanaa kun on mansikka-aika Tuoreet mansikat on niin hyviä! Olen jo 15kg ostanut ja siltikään niistä ei pakkaseen montaa pussia ole mennyt 

Tein tällaisen kakun jo ennen juhannusta, mutta nyt vasta sain laitettua tänne kuvaa ja ohjetta.

Pohja:

200g gluteenittomia suklaacookies keksejä (Pirkan on mun mielestä parhaita)

75g margariinia

Täyte:

4 dl kermaa

200g Philadelphia-juustoa tai muuta maustamatonta tuorejuustoa

2 dl mansikkasosetta tai tuoreita mansikoita

2 tl vaniljasokeria

5 liivatelehteä

(Puolikkaan sitruunan mehu)

Päälle:

500g mansikoita

Murusta pohjaa varten keksit ja lisää sulatettu rasva. Laita irtopohjavuokan pohjalle leivinpaperi ja lisää keksirasvaseos päälle tiiviisti taputtaen.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto. Lisää mansikat ja sokeri. Kuumenna vähän vettä ja lisää liivatteet. Kaada ohuena nauhana kermajuustomansikkaseokseen. Laita täyte pohjan päälle. Anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään saakka jääkaapissa.

Koristele mielesi mukaan. Itse leikkasin mansikat siivuiksi ja asettelin päälle. Kiillettä ei mun mielestä tuoreet mansikat tarvi.