Tein tässä jo jokunen aika sitten gluteenittomia tuulihattuja kahdella suolaisella täytteellä. Toinen on lohi-ja toinen naudanlihatäyte.

Tuulihattujen ohje:

2,5 dl vettä
100 g margariinia
2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
4 munaa


Kiehauta kattilassa vesi ja rasva. Lisää jauhot kerralla seokseen. Sekoita, kunnes taikina on tasaista ja irtoaa hyvin kattilan reunoilta. Anna taikinan jäähtyä. Vatkaa kananmunat yksitellen taikinaan. Pursota taikinasta pieniä nokareita pellille. Paista 175-200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua paiston alkuvaiheessa, etteivät tuulihatut lässähdä. Leikkaa valmiista tuulihatuista kansi terävällä veitsellä ja täytä. Tein tuulihatut jo muutamia päiviä aiemmin pakkaseen ja hyvin säilyivät ehjinä ja tuoreen tuntoisina sulatuksen jälkeen.

Lohitäyte:

1 prk ruohosipuli-tuorejuustoa

½ prk ranskankermaa

150 g kylmäsavulohta

tilliä

Sekoita täytteen aineet keskenään

Naudanlihatäyte:

1 prk valkosipuli-tuorejuustoa

½prk ranskankermaa

150g naudanlihaleikkelettä

persiljaa

Sekoita täytteet keskenään ja pursota tuulihattujen sisälle.