Tein tässä jo jokunen aika sitten gluteenittomia tuulihattuja kahdella suolaisella täytteellä. Toinen on lohi-ja toinen naudanlihatäyte.
Tuulihattujen ohje:
2,5 dl vettä
100 g margariinia
2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
4 munaa
Kiehauta kattilassa vesi ja rasva. Lisää jauhot kerralla seokseen. Sekoita, kunnes taikina on tasaista ja irtoaa hyvin kattilan reunoilta. Anna taikinan jäähtyä. Vatkaa kananmunat yksitellen taikinaan. Pursota taikinasta pieniä nokareita pellille. Paista 175-200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua paiston alkuvaiheessa, etteivät tuulihatut lässähdä. Leikkaa valmiista tuulihatuista kansi terävällä veitsellä ja täytä. Tein tuulihatut jo muutamia päiviä aiemmin pakkaseen ja hyvin säilyivät ehjinä ja tuoreen tuntoisina sulatuksen jälkeen.
Lohitäyte:
1 prk ruohosipuli-tuorejuustoa
½ prk ranskankermaa
150 g kylmäsavulohta
tilliä
Sekoita täytteen aineet keskenään
Naudanlihatäyte:
1 prk valkosipuli-tuorejuustoa
½prk ranskankermaa
150g naudanlihaleikkelettä
persiljaa
Sekoita täytteet keskenään ja pursota tuulihattujen sisälle.
Kommentit