Tänään tuli tehtyä ensimmäistä kertaa Brita-kakkua ja mansikkaa sitten upotin tähänkin kakkuun  Tulee kyllä varmaan tehtyä toistekin, kun sen verran hyvää kuitenkin oli!

Pohja:

125g voita

1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 keltuaista

1 dl maitoa

1½ dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

Päälle:

2 valkuaista

1½ dl sokeria

50 g mantelilastuja

Täyte:

2 dl vispikermaa

1 prk maitorahkaa

½ l marjoja, esim. mansikoita, vadelmia, hilloja

2 rkl sokeria

1 tl vaniljasokeria

Vaahdotetaan rasva ja sokeri. Erotellaan valkuaiset ja keltuaiset. Huom! säästä valkuaiset. Lisätään keltuaiset, kuivat aineet ja maito rasvasokeriseokseen. Kaada taikina öljytylle leivinpaperille noin 25x30cm kokoiselle alueelle. Tee seuraavaksi päällinen eli vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri lopuksi koko ajan sekoittaen. Levitä valmis päällinen pohjataikinan päälle aaltoilevaksi kerrokseksi. Ripottele vielä pinnalle mantelilastuja. Paista 175 asteessa noin 20minuuttia kunnes marengin pinta on kauniin värinen. Anna pohjan jäähtyä.

Täytettä varten vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen rahka ja sokerit. Lisää marjat varovaisesti sekoittaen.

Leikkaa pohjalevy kahteen tai neljään osaan. Nosta ensimmäinen kerros tarjoilulautaselle ja täytä. Nosta seuraava kerros jne. Koristeluun voi käyttää jos haluaa esim. täytteiden marjoja tai tomusokeria.  Itse en käyttänyt kuin jäljelle jääneitä mansikoita.