Meillä raparperit kasvoivat vasta näin myöhään, koska ne on tänä kesänä istutettu maahan  Hetihän niistä piti alkaa kakkua tekemään kun valmiilta näyttivät, joten tein raparperihyvettä. Ohje on samankaltainen kuin uusimmassa Pirkka lehdessä mustikkahyve, mutta tein vain gluteenittoman ja raparpereista.

 

Pohja:

100g voita tai margariinia

1dl sokeria

2 isoa kananmunan keltuaista

3 dl gluteenittomia jauhoja  tai  2½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

4 dl raparperia

2 dl hyytelösokeria

1 dl vettä

1- 2 rkl perunajauhoja

Päälle :

4 isoa kananmunan valkuaista

1 dl sokeria

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset keltuaiset hyvin vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina vuokan pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka hetkeksi jääkaappiin.

Kuori raparperit ja paloittele. Laita kattilaan ja lisää vesi ja sokeri. Annan noin 2min kiehahtaa. Lisää lopuksi perunajauhot ja anna vielä pari kertaa seoksen pulpahtaa levyllä. Kaada pohjan päälle. Laita 200 asteiseen uuniin 15minuutiksi. Tarvittaessa voi olla vähän kauemmin.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri vatkauksen loppuvaiheessa. Pursota haluamallasi tavalla täytteen päälle. Laita uuniin vielä 8-10 minuutin ajaksi.

Tarjoile hiukan jäähtyneenä vaniljakastikkeen kanssa.

Ja vielä kuva piirakan sisältä :)