Suklaakakkua teki hirveesti mieli ja mikä onkaan suklaisempaa kuin Sacherkakku
Tein kakun Fazerin suklaisesta keittiöistä löytyneellä ohjeella.
Pohja
200 g voita tai margariinia
150 g Fazer Tummaa leivontasuklaata
4 kpl munaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
1 pkt Aprikoosimarmeladia (400g)
Kuorrutus (tein 1½ kertaisen, niin silloin kuorrutetta sopivasti)
170 g Fazer tummaa leivontasuklaata
2 tl margariinia
1 dl kuohukermaa
Koristeluun
Dajm suklaata rouhittuna
sokerimassasta tehty kukka
Sulata voi ja jätä se jäähtymään. Sulata suklaa vesihauteessa.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Kääntele muna-sokerivaahtoon vuorotellen voisula, suklaa ja jauho-leivinjauhoseos. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun sileäpohjaiseen kakkuvuokaan.
Paista kakku noin tunti 175-asteisessa uunissa. Jäähdytä kakku.
Leikkaa kakku kolmeksi levyksi ja täytä välit aprikoosimarmelaadilla.
Sulata kuorrutusta varten suklaa vesihauteessa.
Kääntele suklaasulaan pehmeä voi ja huoneenlämpöinen kerma ja sekoita tasaiseksi. Anna kuorrutuksen jäähtyä hieman ja levitä se kakun päälle ja reunoille.
Kommentit