Suklaakakkua teki hirveesti mieli ja mikä onkaan suklaisempaa kuin Sacherkakku

Tein kakun Fazerin suklaisesta keittiöistä löytyneellä ohjeella.

 

Pohja

200 g voita tai margariinia

150 g Fazer Tummaa leivontasuklaata

4 kpl munaa

2 dl sokeria

2,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Täyte

1 pkt Aprikoosimarmeladia (400g)

Kuorrutus (tein 1½ kertaisen, niin silloin kuorrutetta sopivasti)

170 g Fazer tummaa leivontasuklaata

2 tl margariinia

1 dl kuohukermaa

Koristeluun

Dajm suklaata rouhittuna

sokerimassasta tehty kukka

 

Sulata voi ja jätä se jäähtymään. Sulata suklaa vesihauteessa.


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Kääntele muna-sokerivaahtoon vuorotellen voisula, suklaa ja jauho-leivinjauhoseos. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun sileäpohjaiseen kakkuvuokaan.
Paista kakku noin tunti 175-asteisessa uunissa. Jäähdytä kakku.

Leikkaa kakku kolmeksi levyksi ja täytä välit aprikoosimarmelaadilla.

Sulata kuorrutusta varten suklaa vesihauteessa.
Kääntele suklaasulaan pehmeä voi ja huoneenlämpöinen kerma ja sekoita tasaiseksi. Anna kuorrutuksen jäähtyä hieman ja levitä se kakun päälle ja reunoille.