Olen aina tehnyt synttäreillä kinkkuvoileipäkakkua, joten nyt päätin kokeilla lohesta tehdä. Ihan syötävä versio tuli tästäkin : )
Pohja:
18 palaa vaaleaa paahtoleipää
15 palaa ruisleipää
Kostutus:
Kasvisliemikuutio ja 5 dl vettä
Täyte 1:
200g katkaraputuorejuustoa
100g valkosipulituorejuustoa
150g ranskankermaa
1 iso suolakurkku
täytteen päälle 400g savulohta
Täyte 2:
200g yrtti-pippurituorejuustoa
200g ruohosipulituorejuustoa
150g ranskankermaa
150g kylmäsavulohta
Koristelu:
400g ruohosipulituorejuustoa
150g kylmäsavulohta
2 kananmunaa
katkarapuja
salaattia
kurkkua
tilliä
Sekoita täytteiden aineet keskenään. Laita ensimmäiseksi vaaleaa leipää kerros ja täyte päälle. Sitten tummaa leipää ja täyte jne. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa mielellään yön yli kelmun sisällä ennen koristelua. Pehmitä vatkaimella tuorejuusto, tarvittaessa voi lisätä kermaviiliä jos liian paksua. Levitä kuorrute kakun päälle ja koristele haluamallasi tavalla.
Tein myös pienen gluteenittoman voileipäkakun samoilla täytteillä, mutta gluteenittomasta leivästä.
Kommentit