Olen aina tehnyt synttäreillä kinkkuvoileipäkakkua, joten nyt päätin kokeilla lohesta tehdä. Ihan syötävä versio tuli tästäkin : )

 

Pohja:

18 palaa vaaleaa paahtoleipää

15 palaa ruisleipää

Kostutus:

Kasvisliemikuutio ja 5 dl vettä

Täyte 1:

200g katkaraputuorejuustoa

100g valkosipulituorejuustoa

150g ranskankermaa

1 iso suolakurkku

täytteen päälle 400g savulohta

Täyte 2:

200g yrtti-pippurituorejuustoa

200g ruohosipulituorejuustoa

150g ranskankermaa

150g kylmäsavulohta

Koristelu:

400g ruohosipulituorejuustoa

150g kylmäsavulohta

2 kananmunaa

katkarapuja

salaattia

kurkkua

tilliä

Sekoita täytteiden aineet keskenään. Laita ensimmäiseksi vaaleaa leipää kerros ja täyte päälle. Sitten tummaa leipää ja täyte jne. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa mielellään yön yli kelmun sisällä ennen koristelua. Pehmitä vatkaimella tuorejuusto, tarvittaessa voi lisätä kermaviiliä jos liian paksua. Levitä kuorrute kakun päälle ja koristele haluamallasi tavalla.

 

Tein myös pienen gluteenittoman voileipäkakun samoilla täytteillä, mutta gluteenittomasta leivästä.