Eilen kokeilin herkullista Banoffee-torttua, nam 

Olin jo aikoja sitten ostanut Haaparannalta kondensoitua maitoa ja nyt vihdoinkin tein siitä jotain. Kinuski sinälläänkin olisi ollut hyvää vaikka sellaisenaan, mutta jäi sitä tähänkin : )

Banoffee-tortun ohje on otettu Elämämakeaksi blogisivuilta

Pohja:

300 g suklaa Digestive-keksejä

100 g voita

Täyte:

397 g eli 1 tlk kondensoitua maitoa

2 banaania

2 dl vispikermaa

2 tl vaniljasokeria

kaakaojauhetta

Murustele keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa hyvin sekaisin.

Taputtele keksivoi-seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille. Käytin 24cm irtopohjavuokaa.  Nosta jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun valmistat toffeen kondensoidusta maidosta.

Irrota etiketit purkista ja laita se vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle noin 3 tunniksi. Tänä aikana se tiivistyy ja muuttuu toffeeksi. Kolmen tunnin päästä aukaise säilykepurkki ja kaada se pohjan päälle, levitä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin tai pakkaseen että seos jäähtyy.

Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla.

Pilko yksi banaani toffeen päälle, peitä torttu kermavaahdolla ja pilko toinen banaani kermavaahdon päälle.

Sihtaa lopuksi kaakaojauhe tortun päälle.

Ja eikun herkuttelemaan!