Alkoi hirveesti tekemään mieli juustokakkua  Vaikka itse asiassa tähän kakkuun ei tullutkaan yhtään tuorejuustoa, koska sitä ei kaapissa ollutkaan. Kakku on gluteeniton.

Pohja:

250g gluteenittomia suklaapisara keksejä

75g margariinia

Täyte:

2 prk Flora vispiä

1 prk maustamatonta tuorejuustoa ( tai 1 prk sitruunarahkaa )

2 rkl sitruunamehua

4 rkl sokeria

5 liivatelehteä

0,5dl vadelmamehua

Pinnalla:

200g vadelmia

Kiille:

2 dl vadelmamehua

1 dl hyytelösokeria

(hieman punaista elintarvikeväriä)

Muserra pohjaa varten keksit ja lisää sulatettu rasva. Painele seos tiiviisti irtopohjavuokan pohjalle. Kannattaa käyttää leivinpaperia, niin saa kakkua helposti siirrettyä.

Laita liivatelehdet likoamaan reiluun määrään kylmään vettä.  Vaahdota kerma ja lisää rahka. Lisää sokeri ja sitruunamehu. Kuumenna vadelmamehu ja lisää siihen hyvin puristellut liivatelehdet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kermarahkaseokseen. Kaada seos pohjan päälle. Laita hyytymään jääkaappiin vähintään 3 tunniksi ennen vadelmakerrosta.

Asettele vadelmat kakun pintaan. Keitä vadelmamehu kattilassa ja sen kiehuessa lisää koko ajan sekoittaen hyytelösokeri. Anna hiukan jäähtyä. Laita seosta lusikalla pieniä määriä kerrallaan, ettei valkoinen kerros pääse sekoittumaan kimalteen kanssa. Anna kakun hyytyä vielä vähintään 2 tuntia jääkaapissa.