Vadelmakakku on kyllä herkullista : ) Ajattelin nyt vain kokeilla täytteenä jotain muuta ja päädyinkin sitten kokeilemaan pätkis-ja päärynämoussea. Pohjana on gluteeniton 6 munan pohja.
Pätkismoussen ohjeen otin jostain blogista
2.5 dl Flora vispiä
200g maustamatonta tuorejuustoa
1pss Pätkiksiä
Sulatetaan Pätkikset mikrossa ja lisätään joukkoon tuorejuusto. Vatkataan Flora vispi ja lisätään varovasti Pätkis-juustoseokseen
Päärynämousse
iso prk säilykepäärynöitä
1prk Flora vispiä
200g vaniljarahkaa
sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan
4 liivatetta
Laitetaan liivatteen likoamaan kylmään veteen. Vaahdotetaan Flora vispi ja lisätään vaahdon sekaan rahka, soseutetut päärynät ja sokerit. Sulatetaan liivatteet pienen tilkkaan kuumaa vettä ja lisätään ohuena nauhana seokseen.
Päällä:
250g vadelmia
Kuorrutukset
7.5 dl Flora vispiä
sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan
Koristeena marsipaanikukkia ja -lehtiä
Kommentit