Vadelmakakku on kyllä herkullista : ) Ajattelin nyt vain kokeilla täytteenä jotain muuta ja päädyinkin sitten kokeilemaan pätkis-ja päärynämoussea. Pohjana on gluteeniton 6 munan pohja.

 

Pätkismoussen ohjeen otin jostain blogista

2.5 dl Flora vispiä

200g maustamatonta tuorejuustoa

1pss Pätkiksiä

Sulatetaan Pätkikset mikrossa ja lisätään joukkoon tuorejuusto. Vatkataan Flora vispi ja lisätään varovasti Pätkis-juustoseokseen

Päärynämousse

iso prk säilykepäärynöitä

1prk Flora vispiä

200g vaniljarahkaa

sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan

4 liivatetta

Laitetaan liivatteen likoamaan kylmään veteen. Vaahdotetaan Flora vispi ja lisätään vaahdon sekaan rahka, soseutetut päärynät ja sokerit. Sulatetaan liivatteet pienen tilkkaan kuumaa vettä ja lisätään ohuena nauhana seokseen.

Päällä:

250g vadelmia

Kuorrutukset

7.5 dl Flora vispiä

sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan

Koristeena marsipaanikukkia ja -lehtiä