Ihanaa äitienpäivää kaikille!

Tänään on myös meillä juhlittu äitienpäivää. Lapset tekivät minulle ihanan kakun. Hieman autoin kakkupohjan teossa ja täyttämisessä, mutta pursotus on lähes kokonaan meidän 8v käsialaa ja koristelun sitten hoitivat 4v ja 11v apunaan mun koristevarasto :) Hieno kakku kyllä tuli :)

 

 

Kakkupohja on vaalea 4 kananmunan gluteeniton pohja.

Täytteenä on vadelma- ja geishamousset

1 prk Flora vispiä

1 prk vanilja rahkaa

5 liivatelehteä

½ dl vettä/mehua

150g vadelmia

100g geishasuklaata

sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkataan kerma vaahdoksi ja siihen lisätään rahka. Kuumenna vesi/mehu ja liota siihen liivatteet. Kaada ohuena nauhana kermarahkaseokseen. Jaa seos kahtia. Lisää toiseen puoleen kohmeiset vadelmat ja sokeria. Toiseen puoleen sulatettu geishasuklaa. Laita toinen täyte toiseen väliin ja toinen toiseen.

Koristeluun on käytetty 2dl Flora vispiä. Koristeet on sokerimassasta ja marsipaanista.

Toinen kuva vielä reunapursotuksista :)