Kesäloma loppui ja vein työkavereille lomalta paluu kakun.
Pohja:
200g suklaa digestive keksejä
75g margariinia
Täyte:
6 dl Flora vispiä
1 prk Philadelphia tuorejuustoa
130g tummaa suklaata
130g maitosuklaata
8 liivatelehteä
0,75dl mehua/vettä
Koristelu:
maitosuklaata ja valkoista suklaata
ananaskirsikoita
Murskaa keksit ja lisää sulatettu rasva. Taputtele tiiviisti leivinpaperille vuoratun irtopohjavuokan pohjalle (26cm halk.)
Laita täytettä varten liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto. Sulata suklaat ja lisää seokseen. Kuumenna vesi tai mehu ja liota liivatelehdet siihen. Kaada ohuena nauhana kermatuorejuustosuklaaseokseen. Kaada seos pohjan päälle. Anna jäähtyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään.
Koristelin kakun raastetulla suklaalla ja ananaskirsikoilla. Ananaskirsikoita kastelin kananmunan valkuaisessa ja käytin sokerissa.
Kommentit