Löysin kolmen suklaan juustokakun ohjeen Wadelmakakun blogista, hieman muutellen tein tämän kakun. Suklaan ystävänä tätä oli pakko kokeilla ja hyväähän se oli.

Tein vaan hieman pienemmän kuin ohjeessa oli eli 24cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan.

Pohja:

200g dominokeksejä

75g margariinia

Murskaa keksit ja sekoita sulatettu margariini joukkoon. Painele tiiviisti irtopohjavuokan pohjalle. Kokeilin nyt tehdä pelkällä reunalla, etten pohjaa laittanut ollenkaan vaan suoraan tarjoiluastialle, hyvin onnistui niinkin.

Täyte:

6dl Flora vispiä

1,5 prk vanilja tuorejuustoa

1 (130g) levy valko/maito ja tummaasuklaata

3 liivatelehteä

½ dl sitruunamehua

Vispaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto. Jaa kolmeen osaan. Sulata kukin suklaa omassa kipossa. Jaa sitruunamehu myös kolmeen osaan ja sekoita aina yksi liivatelehti kerrallaan. Kaada ohuena nauhana kermatuorejuustoseokseen. Vatkaa lopuksi sulatettu suklaa joukkoon. Laitoin ensin tumman suklaan, sitten maitosuklaa ja lopuksi valkosuklaa. Annoin kakun olla kerros kerrallaan vähän aikaa (n. 30min) jääkaapissa ennen seuraavan kerroksen laittamista, etteivät kerrokset sekoitu.

Päällinen:

3dl maitoa

3/4 dl sokeria

3/4 dl kaakaojauhetta

3 liivatelehteä

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Sekoita muut aineet keskenään. Sulata lopuksi liivatelehdet pieneen vesimäärään ja kaada seoksen sekaan. Laita varovasti vähän kerrallaan kakun päälle, ettei sekoitu päälli kerroksen kanssa. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Jos haluat voit koristella kakkua esim. sokerimassakukilla tai nomparelleilla.